5 motive pentru care utilizatorii iti pleaca de pe site

Nu e nimic mai satisfacator decat sa iti fie apreciata munca printr-un comentariu, un like, un tweet sau, de ce nu, chiar o vanzare. Din pacate insa, devine din ce in ce mai greu sa obtii aprecierea sau atentia din partea vizitatorilor.

Cum traim in era vitezei, sursele de informatii sunt multiple si rabdarea nu e un punct forte, a pastra vizitatorii interesati cat mai mult de un site devine o sarcina din ce in ce mai grea. Unele statistici spun ca, in medie, un vizitator va inchide pagina site-ului dupa 10-20 secunde. Iata in continuare cinci motive pentru care se intampla acest lucru.

1. Durata incarcarii paginii. Unele statistici spun ca utilizatorii asteapta ca o pagina sa se incarce in cel mult 2 secunde, aproape jumatate parasind pagina daca deja timpul de incarcare depaseste 3 secunde. Indiferent de ce continut ai pe site, de cate reviewuri pozitive ai, daca utilizatorii sunt pusi in situatia sa astepte prea mult vor pleca la un site competitor care se incarca mai repede.

2. Probleme cu asezarea in pagina. Aici totul tine de continut. Utilizatorii, in prima faza, doar il „scaneaza”, nu il citesc integral. Organizeaza continutul in functie de relevanta dintr-o singura privire, fara a sti exact la ceea ce face referire. Tot cu privire la continut, reactia vizitatorilor difera in functie de cate optiuni le sunt puse la dispozitie. De aceea, daca blogul contine articole pe diverse subiecte si categorii, poti facilita accesul utilizatorilor la informatia dorita prin filtre.

3. Problema „Autoplay”. Se refera la videoclipurile sau sunetele care incep sa fie redate odata ce se acceseaza site-ul. Utilizatorii considera asta agasant, fiind nevoiti sa inchida sau sa opreasca acele sunete sau videoclipuri ce ruleaza in fundal.

4. Continut neinteresant. Multi detinatori de site-uri tind sa isi faca homepageul foarte interesant si nu mai acorda suficienta atentie celorlalte pagini. Continutul trebuie sa fie in acest fel interesant pe oricare din sectiunile site-ului, relevant pentru utilizator si pentru ceea ce cauta.

5. Blog inactiv. Un alt mare motiv pentru care utilizatorii iti parasesc site-ul este si momentul in care sesizeaza continut vechi sau iesit din valabilitate. Daca nu au nimic nou de citit, nici o noutate in domeniul ce ii intereseaza, de ce sa mai ramana pe site?

Ca si detinatori de site-uri, obiectivul este sa atragem vizitatori si trafic si sa ii pastram pe cat posibil. Adesea ne implicam prea mult in procesul de cosmetizare a site-ului incat uitam ceea ce isi doresc de fapt utilizatorii. Din fericire, cu toate studiile de marketing ce se realizeaza, pot fi indicate acele masuri de luat in asa fel incat obiectivele unui site sau chiar ale unui magazin online sa fie cu succes indeplinite.

, ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *