Adu confortul in casa ta. Afla cum poti trece foarte usor peste iarna

Vremea devine din ce in ce mai schimbatoare. Perioada rece incepe deja sa se instaleze, iar zilele pana la iarna sunt numarate. Acestea sunt momentele in care iti doresti sa ai un sistem de incalzire eficient si atunci cand revii acasa sa ai parte de confortul termic mult dorit.

In cele ce urmeaza vom discuta despre toate aceste aspecte, despre cum poti trece mai usor si mai placut peste sezonul rece si care sunt cele mai bune solutii.

Totul incepe cu izolatia

Atunci cand se doreste o caldura optima in casa trebuie sa se inteleaga ce anume sta la baza acestor conditii si cat este de importanta fiecare alegere. Spre exemplu, caldura dintr-o casa depinde de foarte multi factori precum dimensiunile spatiilor ce necesita incalzire, calitatea izolatiei si ce fel de sistem de incalzire este folosit. Dintre toate aceste aspecte, izolatia este elementul de la care trebuie sa se faca primul pas pentru a creste eficienta si pentru a avea parte de confort pe timpul iernii.

Pentru a se putea intelege de ce este importanta izolatia trebuie sa se inteleaga un important principiu termodinamic. Caldura intr-un sistem care nu este izolat va avea tendinta de a se echilibra cu cea din mediul exterior acelui sistem, astfel ca temperatura va scadea in acel spatiu. Ca sa eviti acest lucru trebuie sa folosesti materiale de calitate atunci cand se realizeaza izolatia si sa te asiguri ca si lucrarea este facuta corespunzator. In acest fel vei avea certitudinea ca acea cantitate de caldura ce se afla in spatiul tau va ramane acolo un timp mai indelungat si in felul acesta se va economisi foarte mult.

Dimensiunea spatiilor incalzite

Un alt rol deosebit de important pe timp de iarna este cel referitor la dimensiunile pe care le prezinta camerele. Este evident ca daca sunt mai mari va fi necesara o cantitate mai mare de caldura pentru a se simti un confort termic optim. Din acest motiv este important sa se echipeze fiecare spatiu corespunzator cu suprafata si inaltimea pe care o prezinta.

Pentru a putea avea un consum nu foarte mare pe timpul sezonului rece, incercati sa faceti un plan de prioritizare al acestor spatii, pentru ca nu e neaparat ca toate acestea sa fie incalzire. De exemplu, poate aveti o camera in care nu locuieste nimeni sau nu este folosita atat de des. Cu siguranta nu veti dori ca in aceasta caldura sa se faca simtita, pentru ca nu ar avea nici un rost.

Echipeaza sistemul de incalzire cu un termostat

In prezent, tehnologia a ajuns la un nivel foarte ridicat, astfel incat trebuie sa stii ca poti controla temperatura casei tale de oriunde te afli, atat timp cat ai acces la internet. Spre exemplu, poti seta o anumita temperatura in camerele pe care stii ca le vei folosi in timp ce te indrepti spre casa, iar odata ce ai ajuns vei avea parte de confortul mult dorit.

In randul acestor sisteme de incalzire pot fi implementate tot felul de tehnologii performante precum seria de controllere pentru pompe, termostatele inteligente, pompe de recirculare si multe altele. Important e ca fiecare sa inteleaga nevoile pe care le are si sa faca cea mai buna alegere.

, ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *