Afacerea mai utila cu Social Media

Social-Media-in-Business-Social-Media-Applications-GuideCu aparitia Ninja, Guru si Expertilor de pe Social Media, am vazut o revarsare de sfaturi despre cum sa stapanesti social media. In plus de examinarea despre cum putem ajunge mai buni social marketing, ar trebui sa ne intrebam cum ne poate ajuta social media sa conducem o companie.

Pentru a primi productivitate maxima fara administrare intensa si sa construiesti o cultura puternica in secolul 21, liderii de afaceri ar trebui sa se uite la principiile social media.

Intalnirile de actualizari sunt istorie

In lumea afacerilor, managerii folosesc intalnirile pentru a aduce oamenii la curent. In era Social Media, toata lumea este deja la curent. Multumita lui Facebook si Twitter, suntem actualizati cu politica, lansarile produselor, cercetarilor stiintifice, jocuri sportive si zile de nastere. Managerii ar trebui sa creeze in mod continuu discutii bazate pe web pentru a aduce oameni la curent cu noutatile fara sa piarda timp si bani adunandu-i fizic intr-o sala de conferinte.

Imbunatateste-ti cunostintele

Afacerile au tendinta de a duce un siloz de informatii la o singura persoana. Linda stie procesele de facturare. Dan stie totul despre firewall-ul companiei. Ei nu spun nimanui ceea ce stiu.

De aceea putem folosi Wikipedia, unde multi experti si-au impartasit munca in mod generos. Ca si conducatori de afacere ar trebui sa va concentrati pe crearea rezervoarelor de cunostinte pe web.

Poti colabora la scara

Practicam munca de echipa si colaborarea de la camin pana la facultate, apoi ajungem in lumea afacerilor unde managerii tind sa distribuie provocari unor indivizi sau unor grupuri mici. Social Media ne arata o alternativa interesanta : „crowd-sourcing”. Astazi companiile posteaza mari provocari de date, proiecte de design grafic, campanii de marketing sau software open source si urmaresc cum oamenii se intrec sau colaboreaza pentru a obtine rezultate mai bune .

Pentru a trece peste impartirea departamentelor, cheia este accesibila, deschisa, dialog bazat pe web. Daca le oferi o unealta sociala comuna, departamentele isi vor inchide lacunele natural.

 

, , , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *