Ajutoare in optimizare

Tinand cont de expansiunea internetului, fiecare detinator de site trebuie sa implementeze strategii de optimizare pentru motoarele de cautare pentru a obtine pozitionari mai bune. Pe langa optimizarea pe cuvinte cheie ce vizeaza cresterea in pozitionari pe cuvinte cheie reprezentative nisei pe care activeaza site-ul, mai sunt si alte modalitati ce ajuta la ajungerea in pozitii de top.

Link building

Un link este un element de navigare care directioneaza un utilizator de la un document web la altul. Un hyperlink de la o pagina catre alta este considerata ca si o recomandare pentru pagina catre care directioneaza. Linkuri de la site-uri renumite sunt considerate a fi recomandari de valoare mai mare si ajuta astfel la cresterea pozitionarii. Linkuri relevante in continut fac si pagina mai relevanta pentru utilizator si implicit ii creste valoarea. Trebuie totusi evitata folosirea de linkuri moarte, respectiv directionarea catre o pagina inaccesibila. Linkurile interne (catre pagini diferite ale aceluiasi site) ajuta motorul de cautare sa inteleaga marimea site-ului, fiind tot o buna recomandare, insa nu trebuie facut abuz de ele.

Webdesign-ul site-ului

Are un rol important in pozitionarea sa. Trebuie sa fie usor accesibil crawlerilor motoarelor de cautare. Conform expertilor, este preferat tot timpul textul in locul formatelor grafice sau multimedia. Site-urile construite pe flash sau java ar trebui sa faca si o varianta html a acestuia pentru utilizatori. Foarte important pentru dezvoltatorii web sa evite plasarea de continut in exces pe o pagina, sa se asigure ca exista si ca este activ sitemap pentru a ajuta la indexare.

Incercarile de a imbunatati pozitionarile folosind tehnici neagreate de motoarele de cautare sunt cunoscute sub denumirea de black hat SEO. Folosirea de texte si linkuri ascunse, inscrieri in directoare (considerate ferme de linkuri), comentarii de tip spam sunt doar cateva din aceste tehnici ce trebuiesc evitate. Webmasterii trebuie sa se abtina din a folosi astfel de tehnici, deoarece ulterior vor fi afectate drastic pozitionarile site-ului si in cele din urma acesta poate fi chiar penalizat.

, , , ,

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *