Construirea unei strategii pentru o afacere mica

Poate fi un lucru destul de dificil. Pentru o afacere aflata la inceput este greu sa existe un buget alocat pentru promovare, investitia in promovare este facuta de majoritate ulterior, cand din profitul castigat se reinvesteste si se promoveaza mai bine serviciile si produsele oferite. Nu trebuie insa subestimata ideea ca afacerile mici pot sa beneficieze la maximum de una din cele mai ieftine metode de promovare: promovarea online.

Pasii de urmat pentru construirea unei strategii de promovare sunt aproximativ asemanatori cu orice strategie de promovare.

Pasul 1. Definirea brandului. La inceput nu exista un brand si multe afaceri aflate la inceput fac greseala de a nu accentua definirea brandului. Companii care sunt astazi puternice au investit mult in branding, pentru a se deosebi de competitie, pentru ca oricine sa cunoasca ce ii diferentiaza de concurenti.

Pasul 2: Cercetarea concurentei. Cel putin din punct de vedere al site-ului micii afaceri, trebuie facuta si o cercetare a site-urilor concurentei. Trebuie vazut ce face concurenta bine, de unde castiga, ce poate fi imbunatatit si ce trebuie evitat. Trebuie gasita acea nisa care sa diferentieze compania aflata la inceput de competitorii sai.

Pasul 3: Realizarea site-ului si verificarea acestuia. Adesea se face greseala de a nu privi site-ul si din perspectiva consumatorilor. Prea des se presupune ca vizitatorii cunosc produsele si serviciile oferite prin intermediul site-ului, sau ca limbajul folosit este unul potrivit pentru oricine. Prezentarea trebuie astfel facuta intr-un mod cat mai facil pentru utilizatori, iar limbajul trebuie sa fie unul specific insa usor de inteles pentru a nu se crea confuzii.

Pasul 4: Continut, anunturi platite, SEO, social media – aceste trei forme de promovare vor ajuta site-ul sa creasca. Aceasta crestere se va face simtita din punct de vedere al numarului de vizitatori, care vor aprecia continutul de calitate. Anunturile platite sau SEO duc la o mai buna vizibilitate, la fel si social media. Prin toate aceste metode, de la vizibilitate mai buna se ajunge la vizitatori mai multi, la clienti potentiali mai numerosi, la o rata de conversie mai buna si implicit la profituri mai mari.

, , ,

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *