Cum sa-ti cresti reputatia online

In lumea in continua miscare si evolutie din ziua de astazi, cand fiecare are un profil online, fie ca este personal sau profesional, este foarte important ca orice continut afisat sa reflecte o imagine pozitiva. Acest fapt se aplica in special afacerilor, internetul fiind probabil cea mai eficienta unealta de promovare a produselor si serviciilor acestora. Modul cum te promovezi pe internet si gradul de satisfactie al clientilor sunt lucruri foarte importante de care trebuie tinut cont. Un client multumit poate scrie un review pozitiv ce va ajuta afacerea, insa un client nemultumit o poate distruge. Pasii ce trebuie urmati pentru crearea unei reputatii pozitive, mai ales daca afacerea este in faza de inceput, sunt enumerati in continuare.

Crearea propriului brand

Chiar daca esti doar o persoana care cauta un job si ti-ai facut public CV-ul, este foarte important ca acesta sa reflecte o imagine buna asupra ta. Daca ai profile pe retele sociale sau un blog, asigura-te ca nu contine decat lucruri pozitive la adresa ta. Un eventual angajator poate sa faca o simpla cautare si sa ii fie influentata decizia in functie de ceea ce descopera. Dupa cum se spune, prima impresie este si ultima impresie. Ofera doar continut folositor si de calitate, te va ajuta sa fii recunoscut ca un expert in domeniu si te va propulsa in pozitii si in motoarele de cautare.

Daca este cazul unei afaceri, trebuie sa te asiguri ca website-ul contine toate informatiile despre produsele si serviciile oferite. Informatiile incomplete pot face clientul sa caute in alta parte. Scoate in evidenta toate review-urile pozitive despre produse si ofera linkuri catre ele. Designul site-ului are de asemenea efect asupra reputatiei online, trebuie sa fie cat mai atragator pentru eventualii clienti.

Verifica si raspunde la ceea ce spun altii

Verifica zilnic reputatia, monitorizeaza toate review-urile postate zilnic, fie ca sunt pozitive sau negative. Rezolva amiabil review-urile negative si ofera rezolvari pentru situatiile neplacute create. Modul cum te descurci cu sesizarile si reclamatiile iti vor afecta afacerea, asa ca va trebui sa incerci sa multumesti toti clientii.

Asigura-te ca esti prezent online cat mai mult

Nu doar construirea site-ului este importanta, dar si mentinerea unui continut de calitate si linkurile catre site-urile de social media, este o cale lunga in crearea unei bune reputatii online. Daca site-ul contine informatii copiate sau are exces de cuvinte cheie, motoarele de cautare pot sa il penalizeze. Aici intervine procesul de SEO. Folosind aceasta tehnica iti vei construi un site care nu este doar bine realizat din punct de vedere tehnic, insa ofera si informatii utile si cautate de altii si un continut apreciat si de calitate.

A avea o buna reputatie este un lucru foarte important in zilele noastre, ajuta la cunoasterea brandului si tinteste spre publicul potrivit. Continutul de calitate va aduce un flux in crestere pe site, stabilind relatii pe termen lung cu clientii si in cele din urma imbunatatind vanzarile. Construirea unei reputatii online dureaza timp, si odata construita este la fel de importanta mentinerea ei.

 

, , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *