Cunoaste nevoia publicului inainte de a investi in promovare si continut

In acest an, la fel cum se intampla la fiecare inceput de an, promoterii si marketerii se gandesc sa investeasca in continut de calitate pentru diverse scopuri, de la SEO la atragerea de trafic, de la cresterea abonatilor la newsletter la castigarea de linkuri si cresterea beneficiilor din social media. Din pacate se face tot timpul aceeasi greseala: se investeste in continut fara a sti exact ceea ce prinde foarte bine la public.

In primul rand, inainte de a se incepe procesul de promovare, trebuie ca nisa sa fie foarte bine cunoscuta si la fel si consumatorii sai. Trebuie facuta o cercetare temeinica, cercetare care va costa timp si resurse, dar care va arata exact ce atrage atentia si angajamentul din partea publicului.

De aici se poate merge in a doua faza la forumuri de discutii, site-uri de intrebari si raspunsuri, social media sau bloguri de specialitate pentru a vedea ce subiecte prezinta interes. Pe aceste subiecte va trebui sa se bazeze continutul, aceste subiecte vor atrage atentia publicului.

In al treilea rand, foarte important este ca acel continut sa fie unic. Astfel nimeni nu trebuie sa mai fi scris inainte, in sensul ca nu trebuie sa fie copiat, si de asemenea trebuie sa prezinte interes in asa fel incat sa fie si distribuit.

Continutul la cerintele anterioare va ajuta la castigarea de linkuri. Linkurile de valoare castigate vor duce la pozitionari mai bune in motoarele de cautare. Pozitionarile bune in motoarele de cautare vor creste atat vizibilitatea cat si increderea publicului. Drept urmare, rata de conversie va creste, vor exista mai multi clienti, vor creste vanzarile si afacerea va fi prospera. Oricine isi doreste sa aiba continut fenomenal care sa il recomande, insa trebuie respectati si acesti cativa pasi pentru ca investitia in promovare si in continut sa nu fie una inutila.

, , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *