De ce sa-ti optimizezi site-ul pentru mobil

Principalul motiv ar fi ca vei pierde foarte mult din vanzari. Studiile facute arata ca procentajul utilizatorilor ce pleaca de pe un site – din motive precum durata lenta de incarcare ori lipsa optimizarii pentru mobil – este in continua crestere.

Tinand cont de cat de important este un site pentru o afacere, in special daca este o afacere aflata la inceput, care nu are un buget prea mare de alocat pentru promovare, trebuie ca fiecare manager sau detinator de site sa aiba in vedere si optimizarea pentru mobil.

Cateva dintre motivele pentru care optimizarea pentru dispozitive mobile este absolut necesara sunt enumerate in continuare.

1. Utilizatorii de dispozitive mobile sunt diferiti, in sensul ca acele cautari pe care le fac trebuie sa ii duca exact catre informatia cautata, rapid si de asemenea catre site-uri care sa poata fi usor accesate si vizualizate si de pe mobil. De multe ori utilizatorii fac si cumparaturi si diverse achizitii cu ajutorul platformelor mobile, astfel cu atat mai importanta este aceasta optimizare.

2. Si varianta pentru mobil atrage trafic, si inca destul de mult. Mai bine de 25% din cautarile online la nivel global sunt realizate de pe dispozitive mobile, astfel nu poate fi subliniata indeajuns importanta de a avea un site optimizat si in acest sens.

3. Daca site-ul poate fi usor accesat si de pe mobil si ofera o experienta placuta utilizatorului, cu atat mai mult va fi accesat ulterior si de pe un sistem desktop sau de pe un laptop. Pe de alta parte, daca navigarea prin site este dificila de pe smartphone, putin probabil ca utilizatorul sa mai incerce si varianta desktop a acestuia. Daca nu se reuseste sa se ofere o experienta placuta indiferent de platforma de pe care este accesat site-ul, afacerea va ajunge sa piarda clienti, brandul nu va mai fi atat de cunoscut si este foarte posibil si ca vanzarile sa scada.

4. Se reduce bounce-rate-ul, sau rata de respingere a site-ului. Odata ce acesta poate fi usor accesat si de pe mobil, nu va mai fi inchis imediat; nu trebuie ca utilizatorul sa fie agasat de pop-up-uri sau sa trebuiasca sa dea zoom pe fiecare bucata de informatie pentru a gasi ceea ce doreste. In acest fel, prin reducerea bounce-rate-ului se ajunge la un numar mai mare de potentiali clienti. Dintre acestia o parte vor deveni clienti efectivi, chiar clienti fideli care vor mai aduce la randul lor si alti clienti. Implicit vor creste vanzarile, cifra de afaceri si profiturile, iar afacerea va ajunge sa prospere.

Din toate aceste motive orice proprietar de site trebuie neaparat sa aiba in vedere si optimizarea pentru dispozitive mobile.

, , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *