De facut cand incepi un magazin online

Pornirea unui magazin online poate fi ridicol de usoara. Costurile nu sunt foarte ridicate, astfel orice afacere, chiar aflata la inceput, poate sa beneficieze de avantajele expunerii la nivel global a produselor si serviciilor prin intermediul internetului. Partea mai dificila vine atunci cand e vorba de atragerea de clienti, de pozitionari fata de competitie, de convingerea consumatorilor spre a cumpara, marirea ratei de conversie si a celei de retentie a clientilor. Iata in continuare cateva lucruri de care trebuie sa tii cont in momentul in care ai luat decizia de a promova produsele sau serviciile pe care le oferi printr-un magazin online.

Asigura-te ca solutia oferita clientilor este una bine acceptata, ca ai o comunitate catre care te poti adresa si mai ales trebuie de avuta in vedere usurinta de utilizare a platformei pe care se realizeaza site-ul.

Optimizare si iar optimizare. Timpul lent de incarcare a paginii este un lucru ce va alunga clientii. Daca ai mers pe varianta unei gazduiri platite probabil nu vei avea probleme, insa in orice caz optimizarea paginii in asa fel incat timpul de incarcare sa fie cat mai redus este absolut esentiala.

Fii atent si la competitie. Acest lucru se aplica nu doar comertului electronic, ci oricarui tip de site. Cauta dupa un cuvant cheie pe care vrei sa te bazezi si vezi ce concurenti ai. Daca paginile lor au un design nereusit sau invechit, ai noroc. In caz contrar va trebui sa depui mai multe eforturi pentru a depasi concurenta.

O atentie deosebita trebuie sa o acorzi factorului SEO. Multe magazine online se lupta in ultima perioada cu schimbarile frecvente in algoritmii Google. De ce? Pentru ca descrierile produselor tind sa fie scurte, pentru ca produse in categorii multiple creaza URL-uri duplicat, pentru ca informatiile si continutul oferit prezinta unicitate si originalitate. Aceste lucruri sunt considerate slabe din punct de vedere calitativ de motoarele de cautare si prin urmare pozitionarile scad.

Prezenta in social media este absolut necesara pentru a avea expunere mai buna, pentru a face mai bine cunoscute produsele si serviciile oferite. Acest sfat cat si celelalte enumerate aici trebuie avute in vedere in momentul in care se porneste un magazin online.

 

, , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *