Despre Optimizely

Activarea cautarii analitice pare evidenta, nu-i asa? De fapt, de ce am avea nevoie sa o pornim inca din prima instanta, cu siguranta ar fi implicita pe „on”? Optimizely seteaza in mod curent cautarea analitica pe optiunea lipsa a „off”.

Ca rezultat, daca nu vei schimba in mod manual setarea, nimic nu va fi reportat in platforma analitica la alegere. Pentru a porni cautarea analitica, deschide pur si simplu setarile din dreapta sus din modul editorului si selecteaza Analytics Integration. Porneste cautarea analitica relevanta.

Daca vei folosi Google Analytics, atunci in acest punct va trebui sa atribui o fanta variabila personalizata disponibila(pentru Classic Analytics) sau o dimensiune personalizata vacanta(Universal Analytics) experimentului. Odata ce testul este in direct, astepata pentru ceva timp(pana la 24 de ore), apoi verifica pentru a vedea daca informatiile se raporteaza corect in interiorul segementelor personalizate.

Inainte de a seta testul in mod real, este important ca tu sa testezi noua variatiune pentru a te asigura ca totul merge bine. Pentru a face acest lucru, trebuie sa vezi testul intr-un mediu real in timp ce te vei asigura ca nici un client nu va vedea versiunea de test inca. Ai putea face asta incercand una dintre metodele care urmeaza:

Cautarea parametrilor de urmarire este disponibila pe toate conturile si este metoda noastra preferata pentru impartasirea versiunilor in direct cu clientii, mai mult pentru ca odata infiintat este la fel de simplu ca schimbul unui URL.

  • Da click pe iconita cu audienta din antetul paginii.
  • Selecteaza „Creaza o noua audienta”.
  • Trage de „Query Parameters” din posibilele conditii si introdu parametrii doriti.
  • Da click pe „Apply” si apoi salveaza experimentul.
  • Pentru a vedea experimentul, viziteaza URL-ul test cu parametrii de interogare adaugati.

Deschide browser-ul si creaza un semn de carte la orice pagina doresti. Editeaza semnul de carte si schimba ambele proprietati la:

  • Name: Seteaza un cookie de testare
  • URL: Urmatorul cod Javascript:
<em>javascript:(function(){ var hostname = window.location.hostname; var parts = hostname.split("."); var publicSuffix = hostname; var last = parts[parts.length - 1]; var expireDate = new Date(); expireDate.setDate(expireDate.getDate() + 7); var TOP_LEVEL_DOMAINS = ["com", "local", "net", "org", "xxx", "edu", "es", "gov", "biz", "info", "fr", "gr", "nl", "ca", "de", "kr", "it", "me", "ly", "tv", "mx", "cn", "jp", "il", "in", "iq"]; var SPECIAL_DOMAINS = ["jp", "uk", "au"]; if(parts.length > 2 && SPECIAL_DOMAINS.indexOf(last) != -1){ publicSuffix = parts[parts.length - 3] + "."+ parts[parts.length - 2] + "."+ last} else if(parts.length > 1 && TOP_LEVEL_DOMAINS.indexOf(last) != -1) {publicSuffix = parts[parts.length - 2] + "."+ last} document.cookie = "optly_"+publicSuffix.split(".")[0]+"_test=true; domain=."+publicSuffix+"; path=/; expires="+expireDate.toGMTString()+";"; })();</em>
, , ,

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *