Despre unealta Google, Bing

BingCa sa dai submit unui sitemap in Bing, te poti folosi de unealta de la Google Bing Webmaster Tools Sitemaps. Este cea mai simpla metoda de a face un asemenea lucru. In acest caz, poti sa dau submit unui sitemap pentru site-ul tau web si poti vedea informatii ale sitemap-ului (cum ar fi data la care ai dat submit, numarul de URL-uri, ultima indexare si asa mai departe). Poti da submit de asemenea, indeparta sau exporta alte sitemap-uri aici.

Daca vei folosi sitemap-uri XML, verifica de doua ori submitul sitemap-ului inainte de a folosi protocolul Sitemaps.org. Daca site-ul tau va fi mai mult static, acorda mai multa atentie la arhitectura site-ului care este la fel de importanta. Bing va sprijini extensiile video cu ajutorul XML Sitemap Protocol pentru a permite descoperirea si indexarea de video-uri. Oricum, Bing prefera ca tu sa dai submit unui fisier separat in formatul mRSS astfel incat sa poata sa recunoasca mai bine continutul legat de acel video.

Bing sprijina in mod actual un feed total (care include si catalogul back), un feed progresiv (unde este actualizat de indata ce sunt adaugate noi video-uri) si sitemap-ul feed-urilor expirate (o lista doar de feed-uri expirate) pentru video-uri. Oricum, daca stii deja data de expirare atunci cand un video este publicat prima data, Bing iti recomanda sa folosesti tagul <expireDate> pentru feed-ul original.

Pe cat de benefica este aceasta trasatura, este in mod actual limitata la doar 50 de submituri de URL-uri pe luna (10 pe zi maxim), astfel economiseste cererile pentru cele mai importante pagini de pe site-ul tau. Observa ca aceastra trasatura este de asemenea limitata doar la domeniile de baza.

Parametrii URL sunt utili pentru urmarirea unei varietati de comportamente ale utilizatorilor, insa partea cea mai proasta este ca site-urile web care le utilizeaza pot ajunge sa aiba mai multe versiuni ale URL-ului, fiecare dintre acestea servind pentru exact acelasi continut.

, , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *