Dezvaluiri despre Panda 4.1

Freddy vs. Jason – va amintiti cu totii filmul. Daca Penguin este pentru SEO un fel de Jason, venind cand si cand si taind site-urile in stanga si in dreapta, Panda seamana mai mult cu Freddy. E prezent cumva tot timpul acolo, in fundal, in cosmaruri, asteptand sa loveasca orice site, chiar daca incalca regulile sau nu. Ce am putea face pentru a putea contracara efectele acestor update-uri de algoritm? Iata in continuare cateva sfaturi.

1. Asigurarea completarii taskurilor. Atat pe partea de mobil, cat si pentru desktop. Se vorbeste mult peste tot despre contorizarea utilizatorilor, despre ceea ce fac pe site, daca sunt satisfacuti sau nu de continut, daca ofera un bounce-rate bun, sau daca abandoneaza site-ul direct pentru a merge la altul. De aceea trebuie ca timpul de incarcare al paginii site-ului sa fie unul de sub 3 secunde, iar continutul afisat sa fie foarte clar dispus, cu informatiile cheie bine pozitionate si cat mai relevante. In aceasta privinta Google Analytics ofera raspunsul exact daca se reuseste pe aceasta parte sau nu.

2. Trebuie sa te asiguri tot timpul ca exista diverse referinte externe asupra site-ului. Despre ce referinte e vorba? Orice linkuri si referrali se pot aduna. Orice modalitate prin care Google isi poate da seama ca site-ul este unul de calitate, ca are recomandari, este ceea ce se doreste in SEO. Astfel se doreste ca discutiile despre site si referintele la el sa fie cat mai numeroase.

3. Sa nu uitam de linkuri. Toata lumea stie ca e mare nevoie de ele. Trebuie insa si acestea sa fie targetate. Desi Google apreciaza si diversitatea, este foarte recomandat sa se vorbeasca si pe bloguri, forumuri sau site-uri din acelasi domeniu si despre site-ul tau. Desigur, nu intr-un mod negativ.

4. Trebuie sa te asiguri ca ai review-uri. Patru stele, cinci stele, 9 stele din 10, oricare ar fi situatia, trebuie sa te asiguri ca ai review-uri cat mai multe si din surse diferite.

5. Trebuie de asemenea sa oferi informatii relevante despre domeniul tau pe fiecare pagina a site-ului. Trebuie sa te asiguri de asemenea ca oferi informatiile de contact pe orice pagina.

6. In cele din urma, asigura-te ca iti citezi sursele. Google sesizeaza daca articolele sau informatiile sunt copiate, astfel toate sursele trebuiesc citate si indicate, pentru ca Google sa poata verifica veridicitatea informatiilor oferite.

Acestea au fost cateva dintre lucrurile pe care trebuie sa le faci pentru un SEO benefic pentru site. Intr-un articol urmator vom arata si cateva lucruri care trebuiesc evitate.

, , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *