Facebook sparge din nou tiparele

aabb55246dd06a6ca47fcafa4466b1aaFacebook a invins estimarile Wall Street cu fiecare din ultimele sale 3 rapoarte de castig. Va reusi sa se descurce si de data aceasta?

Reteaua sociala este programata sa raporteze castigul pe trimestru din luna martie dupa ce piata se inchide miercuri. Consensul printre analisti, cercetat de Thomson Reuters este ca Facebook va posta castiguri de 0.24$ actiune pe venit de 2.36 miliarde de dolari. Aceasta ar fi o crestere semnificiativa fata de acelasi trimestru din anul trecut, cand a raportat un venit de 1.46 miliarde de dolari.

Venitul din reclame este estimat sa fie in jur de 2.13 miliarde de dolari, multumita cresterii puternice de pe dispozitivele mobile. Shyam Patil, un analist cu Wedbush, a scris intr-o nota de investitor ca veniturile din reclamele de pe mobil ar trebui sa fie in jur de 1.2 miliarde de dolari pentru acest trimestru, mai mult de 200% de la an la an.

Abilitatea de a se monetiza pe mobil a fost ingrijorarea principala cand Facebook a devenit public in Mai, 2012. De atunci, Facebook si-a refacut aplicatiile mobile si au introdus produse noi de reclame mobile ce au avut succes, cum ar fi reclame prin care esti determinat sa instalezi o aplicatie, o idee pe care o incearca acum si cativa din competitorii sai. Daca estimarile lui Patil sunt corecte, reclamele de pe mobil ar trebui sa fie 55% din veniturile pe reclame totale, comparat cu 53% in trimestrul anterior si 30%, cu un an in urma.

Analistii observa potential de venituri puternice din produsele recente, cum ar fi reclamele Instagram sau reclamele video, ce au fost rulate mai tarziu. Pe frontul utilizatorilor, Facebook ar putea sa afiseze cateva numere iesite din comun. Arvind Bhatia, un analist cu Sterne Agee, a scris intr-o nota de investitor ca se asteapta ca Facebook sa raporteaze 1.26 miliarde de utilizatori activi lunar, de la 1.23 miliarde din trimestrul trecut. Facebook va raporta de asemenea mai mult decat un miiard de utilizatori activi lunar pe mobil.

, , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *