Greseli obisnuite ale bloggerilor incepatori

Din ce in ce mai multi se apuca de bloggind pentru diverse motive. Ca orice noua aventura, are si partea sa de invatare; faci greseli si inveti din ele, dupa care mergi mai departe. Exista insa cateva greseli care pot afecta definitiv viitorul unui blog.

Continutul de proasta calitate, superficial, este unul dintre ele. Continutul este regele in regatul blogurilor. Este foarte important ca ceea ce scrii si impartasesti pe blog sa fie corect, de buna calitate si relevant pentru cititori. Acestia nu au timp sa citeasca toate aberatiile scrise de bloggeri pe internet, asa ca trebuie sa creezi un continut unic si interesant pentru a le capta atentia si a-i converti in cititori frecventi.

Copy-paste. Cu siguranta nerecomandat. Copierea articolelor din diverse surse nu va aduce decat o penalizare din partea motoarelor de cautare, mai devreme sau mai tarziu. In plus blogul isi va pierde credibilitatea si cititorii nu vor mai veni.

Nefolosirea social media este o alta greseala. O cale eficienta de a castiga vizitatori si trafic este folosirea diverselor platforme social media, mai ales daca cerinta privind continutul de calitate a fost respectata. Urmeaza promovarea pe retelele de socializare, si pentru promovare ar mai fi necesar ceva: cunoasterea SEO. Blogul trebuie sa fie optimizat pentru motoarele de cautare. Daca iti doresti ca cititorii sa iti gaseasca rapid blogul, cu cat intelegi mai bine SEO, cu atat mai bine va fi si pentru blog.

De asemenea este foarte importanta conexiunea cu cititorii prin comentarii. Daca un cititor are o intrebare, asigura-te ca ii raspunzi intr-un timp cat mai scurt. Ii va creste astfel increderea si va reveni in continuare pe site. Este de asemenea important sa intri in legatura si cu alti bloggeri, lasand si acolo comentarii la subiectele ce prezinta interes. Va ajuta propriul blog sa se extinda si sa castige audienta.

Alaturi de aceste cateva sfaturi mai este inca unul foarte important: nu renunta! Desi uneori e frustrant debutul lent al unui blog, nu trebuie renuntat daca se doresc rezultate.  Trebuie inteles faptul ca cititorii nu se vor inghesui cu sutele catre blog din prima zi. Asta poate dura mult timp si necesita multe eforturi, pentru a atrage cititorii si pentru a-i retine. Cand incepi insa sa ai rezultate, eforturile se merita, asa ca daca te atrage bloggingul, ce mai astepti?

, , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *