In ce consta discopatia lombara si cum se trateaza?

Una dintre afectiunile intalnite destul de frecvent la nivelul coloanei vertebrale este discopatia lombara. Este vorba despre degenerarea discurilor intervertebrale localizate in zona lombara. Cum se manifesta aceasta? Ei bine, degenerarea se produce prin migrarea sau fragmentarea discului intervertebral ori a unui fragment rupt, dupa caz, fapt ce duce la presarea maduvii spinarii sau a radacinilor nervoase care pleaca spre membrele inferioare.

Dintre cele mai intalnite cauze ale aparitei afectiunii, artrita este motivul. Inaintarea in varsta, loviturile si socurile, adoptarea constanta a posturilor neadecvate, dar si ridicarea unor greutati si statul in picioare reprezinta conditii ce favorizeaza degradarea discului in mod progresiv. Astfel, urmeaza slabirea si uscarea lor, ceea ce conduce la traumatisme.

Iata care sunt principalele simptome resimtite in cazul discopatiei lombare:

Cei care sufera de aceasta afectiune se confrunta cu dureri arzatoare in zona lombara, hipotrofie, contracturi musculare, atrofie musculara in zona afectata, parestezii, furnicaturi, precum si alte tulburari senzitive in zona membrului inferior.

Este necesara efectuarea unui tratament specific discopatiei lombare pentru a ameliora durerile, estompa contracturile musculare, inceta efectele negative pe care nervul presat le are asupra membrelor, dar si pentru a recastiga mobilitatea.

Pentru a obtine rezultatele dorite, chiropractiva este o optiune convenabila. Aceasta consta in manipulari de diverse feluri ce se efectueaza asupra coloanei (cracmente, torsionari si elongatii). Un tratament profesionist are ca rezultat decomprimarea nervului si eliminarea tuturor simptomelor enumerate mai sus.

Terapia nu este nicicum una dureroasa. In functie de gravitatea afectiunii, trebuie efectuat un anumit numar de sedinte (specialistii vor determina numarul exact al acestora). De asemenea, la finalul terapiei trebuie sa fie efectuate anumite seturi de exercitii care au rolul de a intari musculatura lombo – abdominala in vederea prevenirii reaparitiei durerii.

Cum decurge un tratament de discopatie lombara chiropractic in cadrul unui centru specializat precum Chiromedica Health &  Wellness?

Este vorba despre unul dintre cele mai apreciate centre in cadrul carora se efectueaza astfel de tratamente din Cluj. Iata care sunt pasii parcursi in vederea efectuarii unui tratament discopatie lombara:

Primul pas pe care trebuie sa il aiba in vedere chiropractorul este determinarea problemelor instalate la nivelul discului intervertebral. In cazul in care exista o discopatie lombara, un mod de a o identifica mai usor este cu ajutorul principalului simptom manifestat in cazul acestei afectiuni: durerea de spate. Principalele cauze ale instalarii acesteia sunt: discuri subtiate si degenerate care preseaza nervii spinali, articulatii ale coloanei degenerate care perturba coloana in mod mecanic, stenoza spinala ce provoaca dureri de picior si spate.

Dupa ce chiropractorul diagnosticheaza afectiunea, concepe planul de tratament care va da roade si va elimina orice simptom cauzat de discopatie.

Prin solutia propusa, trebuie sa se observe imbunatatiri in ceea ce priveste mobilitatea coloanei vertebrale, precum si eliminarea durerilor si reducerea inflamatiilor.

Exista si diverse tipuri de manipulari la care apeleaza persoana specializata in domeniu pentru a trata simptomele. Spre exemplu, tehnica de elongatii si torsionari este manipularea ce foloseste tehnici gentile, care nu implica presarea. De asemenea, manipularea asistata reprezinta un alt mod de a solutiona afectiunea, folosind un instrument portabil. Respectiva ustensila este aplicata cu o forta blanda, astfel ca acesta sa nu impinga direct pe coloana vertebrala.

Pentru ca efectele tratamentului chiropractic sa fie cat mai eficiente, chiropractorul ar putea recomanda realizarea unor exercitii terapeutice specifice, benefice pentru a dezvolta musculatura din zona lombara.

, , ,

Navigare în articol