Joburi in IT la mare cautare

Sectorul IT este din nou in expansiune, oferind o gama larga de oportunitati de joburi. Domeniu in continua dezvoltare, IT-ul reprezinta in momentul de fata o adevarata forta in economie. Pentru absolventi de facultati de specialitate dar si pentru profesionisti ofera o gama larga de joburi, dintre acestea enumeram cateva in continuare.

Ingineri software – candidati cautati dintotdeauna, chiar si dinainte de criza financiara. Sunt foarte cautati pentru abilitatile lor de dezvoltatori software, de codare de software si aplicatii, de testare si multe altele. Astfel de candidati trebuie sa fie licentiati in tehnologia informatiei si trebuie sa aiba cunostinte despre diverse limbaje de programare precum C, C++, Java, MySQL, Oracle, Linux, XML si asa mai departe.

Consultant IT – acea persoana care lucreaza indeaproape cu clientii. Nu reprezinta doar persoana de legatura intre client si membrii echipei, este de asemenea si un expert in tehnologie si know-how. Aceasta expertiza il ajuta sa ofere indrumare si informatii pentru utilizarea optima a resurselor.

Designer web – elementele grafice captivante ale unui site sunt opera unei astfel de persoane. Trebuie sa reuseasca sa ilustreze prin imagini, elemente grafice, videoclipuri si altele ceea ce incearca site-ul sa comunice si sa reprezinte. Un designer web trebuie sa stapaneasca bine partea de HTML, Photoshop, Flash si alte aplicatii web bazate pe XML si programare.

Specialist in suport tehnic – este un job similar cu cel de administrator de sistem sau cu cel de consultant IT. De la instalarea de software-uri complicate pana la asigurarea functionarii sistemelor complexe de computere, un specialist in suport tehnic lucreaza efectiv fara pauze, intrucat tot timpul are ceva de facut.

Joburile in IT sunt din ce in ce mai cautate, intrucat este un domeniu al viitorului si chiar si pe parte financiara sunt satisfacatoare.

, ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *