Jucatorii produc jocul

davetaylorgamerJucatorii nu numai ca pot ajuta dezvoltatorii cu sfaturi, dar pot creea jocuri chiar ei insasi ! Steam Workshop este o caracteristica de ceva ani, si din intermediul sau au venit diferitele moduri glorioase pe care le vedem pe internet.

Si desigur in acelasi timp oferind o alta cale de dezvoltare care implica jucatorul mai mult ca niciodata. Alti dezvoltatori care au abordat astfel de strategii, este Player Studio din Planetside 2, unde jucatorii pot sa-si prezinte decaluri si modele de armuri pe care le-au facut. Aceste modele/decaluri au venit tot mai populare de-a lungul timpului si persoana care face modele si decaluri priemeste drepturi de autor, cu un tip facand intr-un cartier 12.000 de dolari in total pentru un singur model. Intr-o directie orientata mai mult pe design, Riot Games a luat ocazional jucatori in studio, pentru a creea un nou erou pentru League of Legends, de asemeni si abilitatile sale. Este o modalitate grozava pentru a implica comunitatea in joc, si poate creste valoare de rejucare a unui joc cu cantitatea mare de continut nou si reparatiile capitale ale vechiului continut. Chiar si jocuri care inca sunt in dezvoltare, precum Star Citzen iau in considerare fanii, cu „The Next Great Starship”, unde permit jucatorilor sa proiecteze o nava si sa voteze care cred ei ca este cea mai buna din categorie.

Daca este o impresie pe care s-o impartasesc, este ca este important sa-ti pastrezi audienta aproape. Compozitorii, designerii, actorii, toti au ajuns unde sunt acum datorita audientei. Nu conteaza daca sunt 3 oameni sau 3 milioane de oameni, asculta-i pe cei care vor cu adevarat sa ajute si sa construiasca prin experienta ta. Daca nu faci asta, risti sa-ti pierzi fanii din cauza incapatanarii. Tot impulsul tau poate fi pierdut, si poate dura mult timp sa recastigi increderea a celor care au crezut initial in tine. Toate aceste lucruri se aplica jocurilor si proiectiei de jocuri la fel de mult ca si in celelalte stiluri de arta.

Cuvant operativ. Nu exista arta fara sa enervezi cativa oameni.

, , , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *