Limbaje de programare de stiut in 2015

Daca esti programator, avem vesti bune. Joburile in acest domeniu se pare ca vor cunoaste o crestere remarcabila in urmatorii ani. Un programator poate castiga foarte bine in functie de cate limbaje de programare stie. Sa vedem cateva dintre acestea care se pare ca sunt la mare cautare in acest an.

1. Java – unul din cele mai renumite limbaje de progamare folosite pentru construirea aplicatiilor moderne web. Utilizand Java si frameworks, web developerii pot construi aplicatii pentru o mare varietate de utilizatori. Java este de asemenea principalul limbaj de programare folosit pentru aplicatiile pentru Android, pe smartphone-uri si tablete.

2. JavaScript – fiecare site modern foloseste JavaScript. Daca se doreste crearea de mai multa interactivitate pentru un site sau construirea de interfete, aceasta este alegerea potrivita.

3. Php. Construiesti o aplicatie web care are nevoie sa functioneze pe baza de date. Php, alaturi de baze de date precum MySQL sunt unelte esentiale pentru construirea de aplicatii web moderne. Php este folosit astazi in majoritatea site-urilor ce gestioneaza date si este tehnologia ce sta la baza pentru sisteme de management continut puternice, precum WordPress.

4. C++. Este alegerea perfecta pentru realizarea de software puternic pentru sisteme desktop, de asemenea cand vine vorba de jocuri si aplicatii ce au nevoie de accelerare hardware sau care folosesc intensiv memoria, chiar si pe console si dispozitive mobile.

5. C. De ce se afla si C pe aceasta lista? Datorita marimii sale. Este mic, rapid si puternic. Daca vrei sa folosesti la maximum resursele pe care le ai, C-ul este alegerea perfecta.

6. SQL. Datele sunt nenumarate, se afla peste tot si sunt foarte complexe. SQL ofera posibilitatea gasirii informatiei dorite intr-un mod exact si foarte rapid si de incredere. Folosind SQL se pot cauta si extrage cantitati semnificative de date din baze de date extrem de complexe si sofisticate.

Desi lista poate continua, acestea ar fi cele cateva limbaje de programare pe care orice web developer ar trebui sa le stie in acest an, daca nu sa inceapa macar sa se familiarizeze cu ele si sa le invete.

 

, , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *