Lucruri neglijate de marketerii online

Pe ce se bazeaza strategia ta de marketing? Banuielile, speculatiile si intuitia te pot ajuta pana la un punct, insa daca te bazezi prea mult pe ele, poti sa ajungi sa te deconectezi de la realitate. Cateva adevaruri care te vor tine ancorat in realitate si te vor face sa constientizezi care e situatia de fapt pe partea de promovare online sunt enumerate in continuare. Aceste adevaruri sunt adesea ignorate sau neglijate de promoteri si pot sa ofere avantaje celor ce le cunosc.

1. Doar 2 din 10 site-uri foarte populare de pe web sunt site-uri orientate spre continut. Acest lucru da nastere la o controversa: continutul mai este sau nu regele? Se pare ca nu. Utilitatea in schimb, este foarte importanta. Nu conteaza atat de mult continutul unui site, cat ceea ce ofera utilizatorului.

2. Expunerea e-mail-ului o depaseste pe cea social media. Desi social media este o unealta foarte puternica pentru promovare, inca nu a ajuns la fel de eficienta precum e-mail-ul cand vine vorba de atingerea unei anumite audiente.

3. O treime din traficul total de pe internet se realizeaza de pe dispozitive mobile. La nivelul anului 2013, mai putin de 10% din companii la nivel mondial aveau si site-uri responsive pentru dispozitive mobile, insa cum in momentul de fata tendinta este tot mai mult spre mobil, acest procent este in crestere.

4. Cautarile organice aduc mai mult trafic si o rata mai mare de conversie decat orice alta sursa. Aceasta inseamna un singur lucru: SEO este foarte sub-evaluat ca si sursa de venituri.

Daca te inscrii printre majoritatea marketerilor din domeniul online, poate ca unul din aceste lucruri te-au surprins. Este momentul sa supui unui test acele banuieli, speculatii si intuitii pe care le ai si sa treci la aplicarea, constientizarea acestor fapte. Ajutorul va fi unul considerabil: avantaj competitiv, scadere de bounce-rate, marire rata de conversie, crestere vizibilitate in online si asa mai departe.

, , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *