Lupta cu spamul

Zi de zi milioane de pagini inutile care fac spam sunt create. Motoarele de cautare lupta cu spamul folosind o combinatie de algoritmi si verificari manuale, pentru ca experienta utilizatorilor sa fie una cum se doreste: rapida si eficienta.

Ce fac site-urile de spam? Incearca sa isi creasca pozitionarile in cautari prin tehnici precum repetarea abuziva de cuvinte cheie, cumpararea de linkuri pentru a creste pagerank-ul sau prin publicarea de text invizibil pe ecran. Acest lucru este in detrimentul celor ce cauta informatii, cat si in detrimentul site-urilor ce ofera astfel de informatii relevante, care efectiv sunt ingropate cu totul din punct de vedere al pozitionarilor. Aceste site-uri sunt astfel mult mai greu de gasit, insa vestea buna este ca Google, prin algoritmii sai care se modifica si actualizeaza in continuu, incearca sa detecteze majoritatea tipurilor de spam si sa le denunte, sa le sanctioneze.

Site-urile de spam vin in diverse forme si marimi. Unele ofera un continut atat de aleatoriu incat e greu pentru oricine sa desluseasca ceea ce vor sa transmita. Printre alte tipuri de spam se mai numara si urmatoarele:

  • Cloakingul si redirectionarile – site-ul arata continut diferit utilizatorilor fata de cel prezentat motoarelor de cautare, sau redirectioneaza utilizatorii catre o alta pagina decat cea vazuta de Google.
  • Site-uri hackuite – unele pagini ale unor site-uri pot fi sparte de o terta parte pentru afisarea continutului sau linkurilor de spam, aici trebuiesc luate masuri de catre proprietarii site-urilor sau de catre webmasteri.
  • Text ascuns si/sau aglomerare de cuvinte cheie.
  • Pagini cu continut foarte „subtire”, fara valoare, care nu ofera nimic util vizitatorilor, continut copiat sau generat automat.
  • Linkuri ne-naturale de la si catre un site anume. Aceste linkuri manipuleaza utilizatorii sa ajunga pe un site anume sau directioneaza prin linkuri multiple spam utilizatorii de pe un site.

Toate aceste tehnici nu sunt deloc tolerate de Google si in acest fel se cauta in continuu solutii in lupta cu spamul – de aceea algoritmii sunt actualizati foarte des.

, , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *