Despre ce e vorba in aceasta pagina? Ca si promoteri ai propriilor bunuri si servicii, ajutarea motoarelor de cautare la gasirea raspunsului la aceasta intrebare se dovedeste a fi sarcina cea mai importanta pe care ne-o asumam. Un motor de cautare nu poate citi si vizualiza o pagina precum o face o persoana, de aceea incorporam o anume structura si cateva indicii care sa arate exact semnificatia continutului plasat pe pagina. Acest lucru asuta din punct de vedere al relevantei, fiind un lucru esential pe partea de optimizare pentru motoarele de cautare. Intelegerea tehnicilor folosite pentru captarea interesului si descrierea semnalelor care sa indice despre ce e vorba in intregul continut va ajuta la cresterea in pozitionari.
1. Utilizarea cuvintelor cheie
Conceptul sta in felul urmator: pagina este axata pe un anume subiect, iar motoarele de cautare vor descoperi cuvinte cheie importante, plasate corespunzator. Locatiile unde trebuiesc plasate acestea sunt in taguri precum titluri si subtitluri, URL, articole, atribute ale imaginilor si intreg parcursul textului.
2. Sinonime si variante apropiate
Cu peste 6 miliarde de cautari zilnice, Google detine o multime de informatii pentru a determina exact ceea ce cauta utilizatorii cand completeaza campul casutei de cautare. Cercetarile realizate arata faptul ca sinonimele si variantele apropiate ale cuvintelor cautate au o pondere de peste 70% in cautari. Pentru aceasta, motorul de cautare detine corpuri mari de sinonime si variante apropiate pentru miliarde de fraze si expresii, astfel putand asocia continutul cautarilor cu diversi alti termeni.
3. Segmentarea paginii
Unde sunt plasate cuvintele in pagina este adesea la fel de important precum cuvintele cheie in sine. Fiecare pagina web este realizata din diferite sectiuni – header, footer, bare laterale, sectiunea principala de text si asa mai departe. Continutul plasat in sectiunea principala de text joaca un rol mai important decat textul plasat in alte sectiuni – bare laterale, antet sau subsol.
Ca si concluzie, nu este nevoie de un super-computer pentru a imbunatati continutul sau cuvintele cheie. Daca scriem precum oamenii, pentru oameni, continutul si cuvintele cheie vor ajuta foarte mult la optimizarea pentru motoarele de cautare.