NSA planuieste sa infecteze milioane de computere

EFF_version_of_NSA_logoDocumente Top-Secrete dezvaluie ca NSA (Agentia de securitate Nationala) isi extinde dramatic abilitatea de a hackui in mod secret computere intr-o scara larga folosind sisteme automate care reduc nivelul uman de a supraveghea procesul.

Documentele clasificate furnizate de Edward Snowden contin noi detalii despre o tehnologie de supraveghere de ultima generatie pe care agentia a dezvoltat-o pentru a infecta milioane de computere la nivel global cu implanturi malware. Initiativa clandestina permite NSA sa sparga computerele tinta si sa extraga datele de la internetul strain sau retele de telefonie.

Infrastructura secreta care suporta eforturile de hacking opereaza de la sediul agentiei din Fort Meade, Maryland si din bazele de ascultare din Anglia si Japonia. GCHQ, agentia engleza de inteligenta, pare sa fi avut un rol integral in ajutorul dezvoltare a tacticii implanturilor.

In unele cazuri NSA s-a deghizat ca si un server fals de Facebook, folosind reteaua sociala drept pista de lansare pentru infectarea computerelor tinta si extragerea fisierelor de pe hard-disk. In alte cazuri au trimis emailuri spam infestate cu malware, ce pot fi adaptate sa inregistreze in secret audio de pe microfonul computerului si sa faca poze de pe webcam. Sistemele de Hacking le-au permis celor de la NSA sa lanseze cyber atacuri, corupand, distrugand descarcarea fisierelor sau refuzarea accesului pe website-uri.

Implantele care au fost lansata, au fost rezervate pentru cateva sute de tinte greu de atins, a caror comunicare nu putea fi monitorizata folosind metode traditionale. Dar documentele analizate de Intercept arata cum NSA a accelerat agresiv initiativa de hacking in ultimul deceniu, computerizand unele procese care erau inainte realizate de catre oameni. Sistemul Automat, avand numele de cod TURBINE, a fost dezvoltat pentru a permite retelei curente de implant sa creasca, dezvoltand un sistem care controleaza grupuri de implanturi automate , in loc sa o faca individual.

 

, , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *