O idee gresita de a face SEO

Nu este o idee si un concept la fel de evident precum textul si continutul ascuns, insa e o practica pe care companiile continua sa o foloseasca. Este vorba despre copierea actiunilor concurentilor, concept evident gresit care pleaca de la ideea ca merita sa incepi sa faci ceva ce vezi ca face si competitia. Acest concept gresit este folosit atat de cei pozitionati mai sus, cat si de cei care aspira sa ajunga acolo. Fiecare companie are acei competitori pe care vrea sa ii depaseasca si poate ajunge la practici despre care nu exista o informare propice sau o planificare riguroasa.

A face ceva ce face si competitorul X nu inseamna neaparat ca va avea acelasi efect si la tine. Poate este doar un test, o incercare nedocumentata suficient. Nu poti sti daca a copia formula de succes – desi o idee foarte tentanta – va avea rezultate si pentru tine. Nu stii ce sta in spatele succesului obtinut de competitie; poate nu e prezentarea site-ului, facilitatea de navigare sau modul de organizare a produselor. De cele mai multe ori angajatii contribuie la succesul afacerii.

Totusi rata de conversie a competitorului este de …! Rata de conversie ce trebuie urmarita de oricine este pur si simplu una mai mare decat cea din luna anterioara. Daca afli ca rata de conversie a unuia din competitori este mai mare, nu semnifica mare lucru. Poate are anunturi mai targetate sau relatii mai bune cu clientii. Succesul sau poate sa nu aiba legatura cu site-ul. Nu trebuie sa-ti copiezi competitorul doar pentru ca are o rata de conversie mai buna.

In cel mai bun caz, copierea strategiilor competitiei poate fi facuta doar ca experiment. Nu se poate spune ca tot ceea ce fac competitorii este gresit. Doar ca nu ai cum sa stii care din factori influenteaza negativ si care ar putea influenta pozitiv afacerea. Asa ca in loc de a copia in totalitate strategiile si tehnicile competitorilor, asigura-te ca nu vor afecta site-ul. Experimenteaza, vezi ce rezultate obtii, abia apoi implementeaza sau renunta la ceea ce nu iti este benefic.

Toti cauta obtinerea de rezultate bune, cauta clienti noi, cauta sa ii mentina pe cei existenti si de asemenea sa ii faca pe sefi si actionari cat mai fericiti. Cea mai buna cale de a depasi competitia este sa asculti de clienti, parteneri, angajati, investitori si sa adopti decizii pe baza feedback-ului lor in aceeasi masura in care tii cont si de ceea ce se intampla pe piata.

, , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *