Playstation 4 castiga cursa cu Xbox One

468px-XboxPS4_110613_1280Xbox One ramane in urma consolei celor de la Sony, Playstation 4. Acest lucru a fost adevarat, intrucat cele 2 console au fost lansate in luna noiembrie, anul trecut si distanta dintre ele s-a marit cu fiecare luna care a trecut.

Microsoft nu se bazeaza pe studiourile first-party la fel cum face Sony si Nintendo. Disparitia nu a fost o ingrijorare in ultimul deceniu, intrucat Microsoft a asigurat targuri exclusive cu echipele externe pentru a-si sustine gama. Uitati-va la Gears of War, pentru a vedea cum poate parteneriatul inteligent strategic sa stimuleze popularitatea unui sistem. A contat faptul ca Microsoft nu a produs Gears of War ? Bineinteles ca nu, majoritatea oamenilor se concentrau pe inlaturarea lacustelor, decat sa-si faca griji de cine a realizat armele. Epic este de acord sa pastreze Gears in afara sistemelor Sony si Nintendo sau chiar sa vanda drepturile francizei catre Microsoft mai devreme anul acesta.

Putem vedea de ce, cei de la Microsoft au fost atat de pasionati sa stabileasca aceste tipuri de relatii. Seful companiei Microsoft, Phil Spencer a vorbit despre tacticile sale, ultimul an. Din pacate, aceasta stare de spirit ar putea ridica probleme celor de la Microsoft. Daca un joc este tinut departe de alte platforme, producatorul trebuie sa fie compensat pentru potentialele vanzari. Cand Xbox 360 a tasnit inaintea consolei Playstation 3, s-a stabilit ca fiind conducatorul cursei de inalta definitie, asa ca a fost usor pentru Microsoft sa convinga producatorii sa faca un parteneriat cu ei. Acelasi lucru a fost adevarat si pentru generatia de mai devreme, cand nimeni nu era sigur cum vor cadea chipsurile. Dar acum ca Playstation 4 este mult mai popular, Microsoft va trebui sa plateasca producatorilor multi bani pentru a pastra jocurile departe de Sony. Si pretul va fi in continua crestere in timp ce acest gol se face mai mare. Nu este usor sa negociez cand nu mai esti in pozitia de putere.

, , , ,

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *