Polita RCA va tine departe de daunele unui accident rutier

Sunteti soferi, de aceea va interesati in permanenta cu privire la toate actele necesare si legale de care trebuie sa beneficieze masina voastra. Asigurarea de raspundere civila auto este una din lucrurile cele mai importante de care trebuie sa beneficiati. Este indicat sa aveti o polita RCA atat pentru voi, cat si pentru cei din trafic. Mai mult de atat, prezenta acestei asigurari este obligatorie din punct de vedere legal.

Chiar daca beneficiaza deja de o asigurare de tip CASCO, soferul se intereseaza din cat mai multe locuri, pentru a putea beneficia de un RCA mai ieftin. Aceasta nu doar ca este importanta, dar este si obligatorie.

De ce este obligatorie polita RCA

Toti proprietarii de vehicule, indiferent ca este vorba de o persoana fizica sau juridica, trebuie sa se asigure ca incheie o astfel de asigurare. Rolul acesteia este de a fi alaturi de persoana care sufera de un accident in trafic.

In cazul in care din pricina unui eveniment nefericit in trafic sunteti avariati, sau produceti voi accidentul, firma de la care ati luat polita RCA este obligata sa va despagubeasca. Firma de asigurare trebuie sa plateasca toate daunele, indiferent de natura lor: daune la autovehicule, vatamari corporale, pagube aduse proprietatilor, sau in cel mai rau caz, decese.

Daca soferul beneficiar de aceasta polita este vinovat de producerea accidentului, firma de asigurare nu este obligata sa va despagubeasca pagubele suferite de masina voastra.

Asadar, polita de asigurare RCA este obligatorie tuturor autoturismelor care sunt inmatriculate in Romania.

Cum procedam in cazul unui accident rutier

accidentSoferii care intampina probleme in trafic, din urma carora rezulta accidente soldate doar cu pagube materiale, pot ajunge la o intelegere amiabila cu celalat sofer implicat. Acest lucru se poate face foarte usor, deoarece este necesar ca cei doi sa completeze un formular destinat aprobarii intelegerii amiabile si sa le depuna la companiile de asigurare. Conducatorii auto trebuie sa fie intotdeauna precauti, de aceea nu ezita sa se intereseze si sa plateasca un RCA mai ieftin.

Toate fiind spuse, pentru siguranta voastra si a celorlalti conducatori auto din trafic, nu ezitati sa platiti polita RCA, care subliniez, este din punct de vedere legal, obligatorie.

, , , , , , , ,

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *