Sfaturi pentru campaniile Adwords

Odata cu Adwords, Google a crea una din cele mai eficiente, cuantificabile si targetate forme de publicitate si promovare din istorie. Prin folosirea Google AdWords se poate ajunge la milioane de oameni in doar cateva secunde, se poate atrage segmentul de audienta vizat pentru a se putea vinde mai usor produsele si serviciile oferite vizitatorilor din intreaga lume.

Pentru maximizarea succesului rezultatelor si minimizarea costurilor, sunt cativa pasi care trebuiesc parcursi.

1. Identificarea unei liste de cuvinte cheie relevante. Este primul pas ce va fi facut pentru anuntul AdWords. Este un aspect foarte important, pentru ca se va licita pe cuvinte cheie pe care liciteaza si alte persoane.

2. Targetarea corecta a audientei – este mai mult decat evidenta necesitatea acestui pas. Se poate face in mod simplu prin alegerea limbii in care se va comunica anuntul si a tarilor sau regiunilor vizate.

3. Realizarea de teste. Un alt lucru ce poate fi facut este testarea simultana a doua sau mai multe anunturi, astfel vor putea fi identificate cele care ofera cele mai bune rezultate din punct de vedere al accesarilor.

4. Includerea cuvintelor cheie targetate este de asemenea foarte importanta, acestea pot sa fie continute atat in titlu cat si in descrierea anuntului. Google evidentiaza cuvintele cheie cautate prin ingrosarea lor in anunt, fapt ce atrage atentia vizitatorilor, de aceea se comporta mult mai bine anunturile ce au cuvinte cheie fata de altele ce nu le contin.

5. Enuntarea beneficiilor – cum spatiul anuntului este limitat, trebuie ca acesta sa treaca direct la subiect, evidentiind cateva beneficii majore, pe cat este posibil – spre exemplu: slabeste usor, fa mai multi bani, ingrijeste-ti sanatatea si asa mai departe.

6. Inlatura vanatorii de chilipiruri – acest lucru poate fi facut prin includerea in ultima parte a anuntului a pretului produsului sau serviciului. Spunand din prima care este acesta, poate ca se va reduce rata de click-uri, insa se mareste posibilitatea de atragere de noi clienti.

, , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *