Sfaturi pentru content writing

A scrie continut pentru un site necesita o abordare diferita. Cum utilizatorii acorda putina atentie textelor, cei ce scriu trebuie sa incerce sa le atraga atentia cu un text prezentat bine si atractiv. De cele mai multe ori articolele sunt doar scanate si nu sunt citite cuvant cu cuvant. Fie ca se incearca vanzarea de produse pe site, fie ca este scris un simplu articol, trebuie sa fie axat pe o informatie bogata cu sublinierea punctelor importante.

Spre deosebire de continutul din media tiparita, articolele scrise online trebuie sa mearga pe principiul piramidei inverse. Asta inseamna ca o concluzie trebuie sa apara inainte de introducere si de continutul efectiv. Aceasta abordare le va oferi din prima faza o idee cititorilor despre ideea pe care se bazeaza textul, pentru ca apoi sa poata scana restul pentru ideile principale.

Continutul scris trebuie sa fie relevant si cat mai succint. Poate fi tentant sa iti exprimi si propriul punct de vedere, insa nu trebuie sa deviezi de la subiect inutil. In general se doreste informatie, si daca pagina nu ofera acele informatii, nu serveste nimanui.

Include headinguri si sub-headinguri in text. Va usura si navigarea, vor fi mai usor de citit si de accesat informatiile. De asemenea fii concis si nu te repeta. Limiteaza-te strict la subiectul ales, nu folosi fraze prea lungi. Repetitiile vor pierde timpul cititorului. Astfel asigura-te ca informatiile pe care vrei sa le transmiti sunt scrise succint si la obiect.

In general, internetul ofera informatii despre orice subiect. Asigura-te insa ca eviti plagiatul, vino mai degraba cu ceva unic si original. Poate utilizatorii nu vor sesiza, insa continutul duplicat este sanctionat si de motoarele de cautare si vei pierde foarte mult din pozitionari.

Ofera linkuri externe si interne – de cele mai multe ori exista diversi termeni specifici fiecarui articol, care nu pot fi explicati tot acolo. De aceea este bine ca acesti termeni sa fie asociati prin linkuri paginilor cu explicatii.

Speram ca sfaturile vor fi folositoare; daca o persoana se decide sa scrie, sa devina creativa, trebuie sa se asigure ca va merita timpul cititorilor. Cum exista milioane de utilizatori ai internetului ce cauta zilnic informatii, scrisul si content writingul este o modalitate foarte buna de exprimare.

, , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *