Sfaturi pentru cumparaturile Online

Online Shopping
Online Shopping

In ziua de astazi cumparaturile Online au devenit o forma foarte folosita prin care oamenii achizitioneaza diverse produse si servicii. Avand in vedere rapiditatea cu care s-a dezvoltat acest serviciu, era de asteptat ca vor aparea si persoane cu ganduri mai putin curate care vor incerca sa profite de pe urma acestui sistem.

Pentru a nu fi inselat si sa nu ramai cu banii dati pe un produs pe care nu il vei primi niciodata. Ar fi bine sa te asiguri de o serie de lucruri inainte de a lua decizia de a cumpara un produs sau un serviciu in mediul Online.

1. Evita sa accesezi un site online de shopping daca acesta este disponibil prin intermediul unui pop-up, indiferent de cat ar parea de atractive ofertele valabile. Intotdeauna sa tastezi tu adresa site-ului de pe care urmeaza sa faci achizitia. Poti fi directionat pe un site fantoma sau o copie fidela a site-ului dorit si sa ramai cu banii dati.

2. Pentru a te asigura ca site-ul pe care il accesezi este sigur, incearca sa localizezi imaginea unui lacat inchis in partea de dreapta jos a browserului sau sus in bara de adresa in functie de browserul folosit. Acesta este un semn ca site-ul este certificat din punct de vedere al sigurantei datelor.

3. Daca urmeaza sa faci o tranzactie directa pe internet folosind datele bancare personale, asigura-te ca site-ul este securizat si ca are inscriptiile „verified by VISA” si / sau  „Master secured code program(s)”. Fiecare tranzactie va fi autorizata doar de tine si numai de tine.

4. Fii sigur a ai o versiune a unui program anti-virus instalata pe PC-ul tau, sunt numeroase programe mallware sau spyware care pot colecta date de pe calculatorul tau fara sa stii.

5. Ai grija la email-urile primite. Poti primi de multe ori email-uri in care ti se cere sa verifici datele de inregistrare si sa completezi alte date noi pentru a le folosi in continuare site-ul. E bine de stiut ca un site de vanzari online nu iti va cere niciodata username-ul si parola printr-un email.

, , ,

Navigare în articole

Un comentariu la „Sfaturi pentru cumparaturile Online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *