Sfaturi pentru extinderea afacerii

Initial o afacere necesita cativa ani pentru a se face remarcata pe piata. Odata obtinut acest lucru, urmatorul pas ce vine in mintea proprietarilor este extinderea. Ducerea afacerii la un alt nivel, unde poate satisface o baza de clienti mai larga este targetul ideal al oricarui antreprenor. Afacerea are nevoie de planificare strategica si de o analiza temeinica inainte de a se incepe efectiv procesul de expansiune. Cum se poate extinde afacerea? Cateva posibile raspunsuri in continuare.

Devino un francizor. Franciza a devenit recent una din cele mai de succes metode de expansiune. Ofera proprietarului control asupra intregii afacerii, procesele interne se mentin uniforme in cadrul intregii francize si se creaza in acest fel o imagine unica a brandului. Acest lucru este necesar pentru a capta atentia clientilor potentiali care ulterior pot deveni clienti permanenti.

Diversificarea afacerii – o strategie adesea folosita de multe afaceri cand vine vorba de extindere. Implica dezvoltarea de noi produse si intrarea pe piete noi, in asa fel incat sa se majoreze profitabilitatea organizatiei. Diversificarea cosului de produse realizat de companie ofera surse multiple de venit si ajuta la mentinerea cresterii profiturilor, chiar daca unele din aceste produse pot sa fie esecuri.

Cresterea bazei de clienti. Atragerea a tot mai multi clienti este cheia dezvoltarii. Afacerile de orice tip trebuie sa incerce sa isi serveasca clientii la un nivel cat mai ridicat de satisfactie pentru ca profitabilitatea sa creasca.

Extinderea in online – poate cel mai important aspect. Folosirea internetului pentru cresterea vizibilitatii unei afaceri este o modalitate inteligenta de expansiune. Clientii in ziua de astazi sunt inclinati tot mai mult spre a cauta detalii despre un produs sau serviciu dorit pe internet. Astfel se poate oferi continutul cautat de catre clienti, ajutand la atragerea atentiei acestora si la cresterea sanselor materializarii vanzarilor.

Oricare din abordarile enumerate mai sus, dar si altele ajuta la extinderea afacerii si ofera rezultate excelente cand vine vorba de profit.

, , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *