Shopping-ul online a devenit un trend

De la inceputuri si pana in prezent shopping-ul online a evoluat foarte mult. Este acceptat acum la scara larga, de la achizitia de telefoane, laptopuri si pana la alimente si cumparaturi zilnice. Din ce in ce mai multe magazine online isi „deschid portile” pentru a pune la dispozitia consumatorilor produsele dorite.

Factori ce contribuie la evolutia shoppingului online

Social media: in timp ce navigam si verificam notificarile si noutatile de pe profilurile de retele de socializare, putem vedea diverse anunturi plasate in lateral. Vanzatorii valorifica social media nu doar pentru o expunere mai buna a produselor si serviciilor oferite, dar si pentru a castiga mai multi clienti.

Smartphone-uri si tablete: in mod clar tehnologia mobila a avut si are un cuvant important de spus in trendul ascendent al cumparaturilor online. Nu mai trebuie acum sa stai in fata PC-ului pentru a plasa o comanda, site-urile magazinelor online sunt mobile-friendly in marea majoritate si iti permit sa faci achizitii si de pe aceste platforme.

Din ce in ce mai multi prefera modalitatea shoppingului online pentru comoditate. Daca luam ca exemplu ziua de Black Friday, foarte multi prefera sa faca achizitii online decat sa se plimbe prin magazine si malluri asaltate de o multime de oameni.

Eliminarea barierelor geografice este un alt factor ce a contribuit foarte mult la ftrendul ascendent al shoppingului online. Magazinul pe care il accesezi online poate sa nu fie din orasul, judetul, regiunea sau chiar tara ta. Cu toate acestea, livrarea produsului la destinatie este garantata, iar barierele geografice nu mai exista.

Poate ca acum ceva ani in urma nimeni nu si-ar fi imaginat ca internetul, neavand o forma fizica, ar ajunge sa devina parte integranta din viata fiecaruia. Accesul nelimitat al internetului a ajutat insa consumatorii sa fie mai constienti despre oferta ce le este pusa la dispozitie, iar cand vine vorba de partea de shopping online acest lucru nu a adus decat beneficii. Ritmul alert in care se desfasoara lucrurile in ziua de azi isi gaseste exemplul perfect in e-commerce, care isi face simtita prezenta chiar si in cazul consumatorilor ocupati, in miscare.

, ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *