Strategii de marketing pentru imbunatatirea magazinelor online

Magazinul online este cel mai usor si mai eficient mijloc de vanzare a produselor unui manager. De-a lungul timpului managerii si-au dezvoltat adevarate strategii de marketing pentru a-si promova produsele.

Pagina de internet care se ocupa cu vanzarea produselor trebuie sa fie practica, usor de folosit si sa accentueze  calitatile acestora prin imagini si detalii tehnice.

De asemenea produsele trebuie promovate pe facebook, twitter sau alte retele de socializare.

Clientii trebuie sa primeasca zilnic informatii legate de actualizarile realizate pe pagina.

Continutul mesajelor informative trebuie sa fie redus la esential, trebuie sa fie clar si fara lucruri inutile.

Produsele  trebuie sa poata fi transmise cu usurinta pe retelele de socializare si trebuie sa poata fi comandate la fel de usor sau recomandate prietenilor.

Concursurile cu premii, reducerile, bonusurile si voucherele au si ele rolul de a atrage clientii si a spori vanzarile.

Un alt mod de promovare a unui magazin online este prin intermediul blogurilor si a tehnicilor SEO.

La nivelul blogurilor oamenii isi pot exprima in mod liber multumirea sau nemultumirea legate de calitatea produselor cumparate si pot fi informati in legatura cu produsele noi.

Intr-un magazin online trebuie neaparat  sa existe o aplicatie de gestiune a plangerilor clientilor.

Toate aceste strategii de marketing au rolul de a atrage cat mai multi cumparatori, insa ceea ce conteaza cu adevarat in cadrul unui magazin online este calitatea produselor vandute.  Daca produsele sunt de calitate, cumparatorii vor continua sa apeleze la magazinul online. Daca, din contra, cumparatorii sunt inselati sau plangerile lor nu sunt luate in considerare, acestia vor renunta in curand sa mai cumpere de la respectivul magazin.

Un alt lucru important este promptitudinea. Daca cei care cumpara vor primi produsele in timp util si livrarea se va face in conditii bune, atunci magazinul va primi remarci pozitive si se va afla in topul cererilor SEO .

 

 

 

 

 

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *