Strategii eficiente de marketing pentru site-uri

Un site este o unealta interesanta pentru orice afacere care isi doreste sa isi promoveze si chiar sa isi vanda produsele si serviciile pe internet. Oferind companiei o prezenta globala, deschide calea catre noi oportunitati si cautari, ducand in cele din urma la cresterea vanzarilor. Site-ul reprezinta imaginea companiei pe internet, asadar trebuie tratat in consecinta. Cateva intrebari pe care trebuie sa ti le pui inainte de a porni pe acest drum ar fi:

– Care este obiectivul site-ului?
– Care este piata tinta?
– Care este grupa de varsta, genul, etc. al pietei tinta?
– Care este capacitatea de cheltuire cu privire la produsul/serviciul oferit?
– Va putea site-ul sa le faciliteze comenzile, le va raspunde la intrebari si se va oferi asistenta?
– Cine sunt competitorii?
– Ce te face mai bun decat competitorii?

Fii foarte specific cand raspunzi la aceste intrebari, deoarece vor fi liniile definitorii ce te vor ajuta sa realizezi design-ul site-ului si continutul sau. Design-ul va trebui sa fie in asentiment cu imaginea companiei – logo, brosuri, antete ale documentelor pot fi exemple bune. In acelasi timp, nu trebuie sa fie prea incarcat. Timpul de incarcare este crucial, in era vitezei in care traim utilizatorul nu mai are rabdare sa se incarce o pagina si trece rapid mai departe.

Continutul va trebui sa ofere informatii relevante utilizatorilor, fara a intra excesiv de mult in detalii. Un utilizator normal nu va ramane sa studieze cantitatile uriase de date pe care le contine site-ul decat daca are de scris o lucrare pe aceasta tema si are nevoie de material de studiu. In principal, cei care cauta informatii le vor a fi disponibile imediat, usor de gasit, astfel continutul trebuie sa fie unul de calitate, scurt si la obiect.

Continutul site-ului trebuie sa fie optimizat pentru motoarele de cautare, in acest fel va fi mai usor de indexat si va urca in pozitionari. Cuvintele cheie sunt cele pe care motorul de cautare le gaseste in continutul site-ului, acestea pot fi diverse produse sau servicii, categorii si altele. Aceste cuvinte cheie trebuie sa fie relevante, reprezentative pentru nisa/domeniul pe care activeaza site-ul.

Optimizarea pentru motoarele de cautare poate fi facuta pe cont propriu, sau se poate angaja o firma specializata in domeniu, care va sugera cele mai eficiente strategii pentru atingerea obiectivelor propuse.

, ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *