Studioul ZeptoLab impotriva celor de la King

fbAu fost cateva zile foarte grele pentru creatorii jocului Candy Crush, studioul King, in timp ce lansarea pe piata de valori este impiedicata si marca sa „candy” are o noua opozitie in Europa.

Dupa saptamani de reactii si presa rea, studioul din spatele jocului Candy Crush Saga, King a renuntat la eforturile de a face cuvantul „candy” (bomboane) marca inregistrata saptamana trecuta, spunand ca achizitia drepturilor asupra jocului Candy Crusher, ce e folosit sa subcoteze o cerere de combatere a marcii de la creatorii lui CandySwipe, furnizand protectie adecvata asupra drepturilor de IP in America de Nord. In Europa, cu toate acestea revendirea marcii a ramas, un punct pe care King l-a accentuat specific in confirmarea pentru retragerea de aplicatie de marca inregistrata din Statele Unite ale Americii.

Dar acum are probleme si pe acel front, in timp ce ZeptoLab, creatorii din spatele francizei Cut the Rope, a depus o cerere de a anula inregistrarea marcii inregistrate de „candy” in Uniunea Europeana. ZeptoLab au spus intr-o declaratie de presa ca, King foloseste inregistrarea Europeana, acoperind jocurile video, serviciile jocurilor video si hainele, ca baza pentru cererea marcii inregistrate in alte regiuni.

CEO-ul celor de la ZeptoLab, Misha Lyalin a spus ca bomboana este o parte integrala a francizei Cut The Rope, si nu sustin trademarkingul celor de la King.com si prevenirea altora de a-l folosi. Se pare ca exista tot mai multe probleme pe baza acestei marci inregistrate.

Alte vesti proaste pentru cei de la King, lansarea sa pe piata de valori nu a mers atat de bine pe cat spera compania. A lansat 22.50$ pe actiune, exact in mijlocul distantei asteptate de la 21$ pana la 24$, dar s-a lansat sub asteptari in prima zi de vanzari de la New York Stock Exchange la numai 20.50$ si a coborat pana la 19$, o pierdere de mai mult de 15.5% in cursul unei zile.

 

 

, , , , ,

Navigare în articole