Trecerea afacerii in mediul online

Un site este o unealta indispensabila oricarei afaceri in ziua de astazi, daca se doreste promovarea si vanzarea produselor mult mai usor. Pe langa faptul ca ofera companiei o prezenta globala, deschide si noi canale de comunicare si poate mari rata de conversie.

Site-ul companiei reprezinta cartea de vizita pe internet si trebuie tratat in consecinta. Designul site-ului trebuie sa fie in ton cu ceea ce vrea sa exprime intreaga strategie de marketing. In acelasi timp, designul site-ului nu trebuie sa fie foarte incarcat cu informatii si continut. Timpul de incarcare al paginii trebuie sa fie cat mai scurt, pentru ca altfel orice utilizator ce va fi pus sa astepte va inchide automat pagina.

Continutul oferit de site trebuie sa ofere informatii relevante vizitatorilor, fara a intra in prima faza prea mult in detalii. Utilizatorii scaneaza efectiv in prima faza pagina, cautand informatiile de interes major pentru ei. Daca gasesc rapid ceea ce cauta fara a fi nevoiti sa parcurga texte kilometrice, vor ramane pe site, altfel il vor inchide sau, mai rau, vor merge pe un alt site concurent care ofera un continut mai bine structurat si cu informatii mai atragator expuse.

In al treilea rand, continutul trebuie sa fie optimizat pentru motoarele de cautare. Totul aici se bazeaza pe cuvinte cheie, acele insiruiri de caractere care scrise in casuta de cautare a motorului de cautare dau ca rezultat site-urile cu un anumit profil. Astfel se impune ca site-ul sa fie optimizat, sa existe in fiecare pagina, in continut, cuvintele cheie specifice, fara supra-optimizare – adica fara a face abuz – si acest lucru poate fi sanctionat la un moment dat.

Pare simplu, dar pentru un necunoscator poate sa fie destul de dificil sa faca toate aceste lucruri. De aceea majoritatea afacerilor care vor sa faca pasul si in lumea online apeleaza la ajutorul firmelor de web-design si a celor de SEO, pentru ca experienta online-ului sa fie una benefica atat pentru utilizatorii site-ului cat si pentru afacere, per total.

, , ,

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *