Trucuri folosite de magazine online pentru a te face sa cumperi

Magazinele online au devenit extrem de populare in ultimii ani. In vremuri in care oamenii au programul foarte incarcat si nu mai au timp sa mearga sa faca cumparaturi, magazinele online vin cu solutia comenzii si livrarii la distanta unui simplu click. Ati simtit insa vreodata ca experienta virtuala este foarte tentanta si adesea ajungi sa cumperi mai multe decat ti-ai propus? Diversele site-uri de e-commerce implementeaza strategii pentru a atrage clientii si pentru a crea acea nevoie de produs, indiferent daca este resimtita si in mintea consumatorului sau nu. Cateva trucuri in acest sens sunt enumerate in continuare.

Ati observat vreodata cat de pline de culoare si de atractive sunt site-urile si magazinele online? Produsele cele mai interesante sunt prezentate intr-o maniera foarte atractiva chiar pe prima pagina, similar cu asezarea produselor in rafturi in supermarketuri. In acest fel se asigura ca un potential client va cumpara mai mult.

Adesea avem tendinta de a obtine cat mai multe lucruri gratuit. Cand vine vorba de reduceri, discounturi, cupoane si altele de acest gen, consumatorul este pur si simplu absorbit. Ofertele unice si reducerile de genul „3 la pret de 2”, „la 2 produse comandate primesti discount 30%” sunt astfel de tehnici folosite pentru a atrage clientii.

Ati mai observat poate dupa ce ati facut o achizitie ca undeva in pagina apare o rubrica „cei ce au cumparat asta au mai cumparat… „? Din nou magazinele online folosesc tehnica pentru a atrage clientii spre a cumpara mai mult. Politicile simple in ceea ce priveste modalitatile de plata si de returnare a produsului sunt o alta modalitate prin care consumatorii sunt atrasi.

Preturi mai mici fata de concurenta, reduceri sezoniere, discounturi, liste de dorinte si altele se numara, la fel, printre tehnicile si strategiile prin care magazinele online ne tenteaza sa cumparam mai mult si mai mult, prin urmare trebuie sa avem grija, daca bugetul este unul limitat, sa nu ajungem sa cheltuim mai mult decat ne permitem.

, , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *