Watch Dogs iti foloseste PC-ul pentru a produce Bitcoin

Watch Dogs
Watch Dogs

Jocul Watch Dogs, realizat de cei de la Ubisoft a fost unul dintre cele mai anticipate titluri ale acestui an. GameStop au afirmat ca Watch Dogs a fost jocul cu cele mai multe pre-comenzi din istoria companiei producatoare. Ubisoft estimeaza ca jocul se va vinde in 6.2 milioane de copii, ajungand astfel la cifra atinsa de primul joc din seria Assassin’s Creed.

Industria jocurilor video este una supusa tintelor piratilor pe internet destul de des. Multe din jocurile asteptate de gameri au fost piratate si puse la dispozitia acestora prin intermediul site-urilor de torrent. In cazul Watch Dogs situatia sta putin diferit. „Hackerii” ce incearca sa descare ilegal o copie a jocului de pe torrent sunt la randul lor hack-uiti.

Cu cateva zile in urma a aparut o versiune piratata a jocului Watch Dogs, care s-a raspandit rapid pe majoritatea site-urilor de torrent. Aceasta versiune se presupune ca are implementat un Bitcoin miner, care transforma PC-urile pe care a fost instalat jocul intr-un „Bitcoin slave”. Aceste PC-uri puse sub sclavie sunt folosite pentru a crea in mod remote Bitcoin.

Prin folosirea unui singur PC in obtinerea de Bitcoin, nu vei ajunge sa dezvolti un ritm profitabil. Momenta un Bitcoin este estimat la o valoare de 580$. Nici macar cei care se ocupa cu extragerea Bitcoin-ului nu au suficienta putere de calcul. Astfel, daca introduci un program de tip malware pe un numar suficient de mare de PC-uri la nivel global, vei putea obtine un profit frumusel.

In luna aprilie, companiile anitivirus au detectat un nou virus care transforma PC-urile in masini de extragere Bitcoin prin intermediul Skype. In luna ianuarie a acestui an, mai bine de doua milioane de utilizatori Yahoo au fost expusi unui malware asemanator.

Chiar si asa Watch Dogs a devenit unul din cele mai descarcate jocuri de pe torrent in ultima saptamana.

, , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *