Xbox One va fi lansat in China la pretul de 800$

Xbox One
Xbox One

Razboiul consolelor gaming dintre Microsoft si Sony este unul destul de aspru, ambele companii incercand sa fie lideri in domeniul lor de piata. In privinta ultimei generatii de console, cei de la Sony reusesc deocamdata sa ii domine pe cei de la Microsoft in vanzarile de console.

Lucrurile insa se pare ce se vor schimba destul de curand, sau cel putin asta isi doresc cei de la Microsoft. Cand Microsoft a lansat consola Xbox One anul trecut, aceasta avea un pret de 499$, cu 100 de dolari mai mult decat consola Sony Playstation 4 care avea pretul de 399$.

Ulterior Xbox One a a juns sa fie comercialiat cu pretul de 399$, dupa ce Microsoft a decis sa renunte la sistemul Kinect. Chiar si asa, Sony PS4 a continuat sa fie lider in vanzarile de console gaming.

Mai devreme in acest an, ambele companii au spus ca vor lansa consolele lor si pe piata Chinei. Dupa multe incercari si acorduri cu China acestia au primit in final acordul. Microsoft va fi prima care va lansa consolele in toamna acestui an, Sony urmand la o scurta perioada.

Chinezii sunt destul de obisnuiti sa plateasca mai mult pentru un produs occidental. In medie acestia ajung sa plateasca cu pana la 30% mai mult decat pretul de baza. Acest lucru nu ar fi fost o problema, dar Xbox One va fi comercializat in China cu pretul de 800$, ce ar fi dublu, o crestere de 100%.

Microsoft va distribui consola prin intermediul unui parteneriat cu compania chineza BesTV. Este posbil ca parteneriatul sa fie motivul din spatele costului ridicat, sau poate ca Xbox One va veni cu o serie de jocuri in cutie. Ramane de vazut cum vor juca Microsoft aceasta carte.

De mentionat este ca si Sony vor intra pe piata chineza la scurt timp dupa Microsoft, dar se speculeaza ca pretul Playstation 4 va fi de 600 de dolari si nu 800.

, , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *